Így tudsz javítani a látásodon!

szemtrain

Reggeltől estig sorolhatnám mennyi mindennel károsítjuk a szemünket minden nap, de az igazság az, hogy ezeket a dolgokat senki sem veszi komolyan, amíg nem tapasztalja a saját bőrén, milyen rossz is az ha homályosan látod a dolgokat!

iStock_000059054706_Medium Csakhogy néhányat megemlítsek a problémához vezető okok közül, az egész napos monitor és telefonkijelző bámulás, a szem megerőltetése, a kevés alvás, a sok stressz ami bennünket ér, ezek mind-mind elősegítik a látásunk fokozatos romlását.

A legtöbb ember nem is gondol bele mennyire fontos is a jó látás. Az információk több mint 70%-át a szemünkön keresztül fogadjuk be!
Elég ha eszünkbe jut az olvasás vagy a vezetés, ezekhez elengedhetetlen látni! Szörnyű érzés lehet, amikor a reggeli újságodat egyszer csak küszködve kell olvasnod, vagy amikor sofőrként nem kapod meg az egészségügyi papírjaidat az orvostól és nem engednek vezetni.

Szerencsére, rengeteg megoldásunk született a romló látásunk elfeledtetésére, gondolok itt a szemüveg hordásra és a kontaktlencsére, ami régen szinte “ciki” volt, mára pedig divat lett. Ott van a szemműtét is persze, megoldásként, de ez rettentő költséges dolog és nem minden esetben kifizetődő, persze a szemüveg sem éppen olcsó mulatság.
A legjobb megoldás mindig a megelőzés! Ezt pedig egy hasznos kis eszközzel és mindennapos szemtornával meg is tehetjük.

pinhole glasses new modelEz a látásjavító szemüveg! A szem működését mindannyian megtanuljuk még az általános iskolában, azt viszont nagyon ritkán említik meg, hogy a szemizmainknak is szüksége van tornára. Ezeknek rendszeres mozgatásával és kellő odafigyeléssel a látásromlás megelőzhető, illetve a látásunk is jelentős mértékben javítható!

A szemüveg lencséin apró lyukak találhatóak, viselése közben a szemünket koncentrációra ösztönzi, a szemizmainkat pedig különféle gyakorlatokkal edzhetjük. Nagyjából napi 10-15 percig javasolt a használata, később ezt növelhetjük. Hordása közben csinálhatunk bármit, olvashatunk, TV-zhetünk. (Azért mondjuk vezetés közben jobb ha otthon marad.) Ne azt várjuk, hogy meggyógyítja a zöld vagy szürke hályogunkat, de mindennapos használatával komoly látásjavulás érhető el, a látás rohamszerű romlása pedig megelőzhető. Ajánlom rövid és távollátóknak, irodai dolgozóknak, fejfájásra hajlamos és krónikus szemfáradtsággal küzdő személyeknek.

A látásjavító szemüveget itt tudod beszerezni: http://kutyubazar.hu/latasjavito

Nézd meg videónkat is:

Tetszik a cikkem? Oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások