A legapróbb dolgok a képernyőn, a digitális mikroszkóppal!

mikro

Volt benned valaha olyan vágy, hogy a legapróbb dolgokat egészen közelről megvizsgáld?
Kíváncsi vagy egy szúnyoglábra, esetleg egy halpikkelyre? Olvass tovább!

AAEAAQAAAAAAAAb_AAAAJGQ2Mjc0MDgwLTc1MGYtNDg2ZS04MTU4LWE3YjI2YjA5M2MwZAEgyre több, teljesen átlagos dolgot úgymond “digitalizálnak” csak gondoljunk bele az utóbbi évtizedekben mennyi mindennek lett rengetegféle digitális változata: órák, könyvek, hangszerek… és még nagyon sokáig sorolhatnám!

Ezek között persze van ami teljesen haszontalannak bizonyul, de a legtöbb újítás beválik, praktikusabbá és egyszerűbbé teszik mindennapjainkat. Mivel valójában most nem ez a téma, ezért nem fogok ebbe mélyebben belemenni, de kíváncsi vagyok a Te véleményedre, írd meg kommentben!

Digitális mikroszkóp! Már egy egyszerűbb változata is sokkal sokoldalúbban használható mint egy régi gyerek mikroszkóp. USB-s úton a számítógéphez csatlakoztathatjuk és a sok hunyorgás helyett, a képernyőn csodálhatjuk meg egy apró dolog, 50-500x-os képét! Emellett, fényképeket és felvételeket is tudunk készíteni a látványról.

2012-hm-knightSzemezhetünk különféle rovarokkal, nézegethetünk régi érméket vagy bankjegyeket, esetleg ékszereink állapotát vizsgálgathatjuk.
A lehetőségeink száma valójában végtelen. Pont ezért, egy ilyen mikroszkóp remek ajándék lehet bárkinek, sok embernek a munkájához is jól jöhet, de talán egy gyerek élvezi a legjobban a használatát. A gyerek mikroszkópok régóta jelen vannak a tudományos fejlesztő játékokban és sokkal érdekeltebbé teszik a gyermeket a tudományok iránt. Mi is kaptunk egy ilyen mikroszkópot a KütyüBazártól, itt megtalálod: http://kutyubazar.hu/usbmikroszkop

 

Ki is próbáltuk:

Tetszik a cikkem? Oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások